Comunitate

Marius Todos

CEO - Todos & Company

Marius Todos este un antreprenor vizionar în domeniul tehnologiei și consultanței, fiind fondatorul firmei Todos & Company. Stabilit în București de 24 de ani, Marius a reușit să facă din compania sa un nume de referință în consultanța pentru fonduri europene.

Originar din Pitești, a urmat cursurile Universității din București, unde a absolvit ca inginer în Calculatoare și tehnologia informației.

Marius a început cariera managerială încă din 2006. Este formator acreditat, deține multiple certificări europene și urmează cursurile Management Essentials de la Harvard Business School. A combinat expertiza tehnică cu abilitățile antreprenoriale și, în timpul studenției, a condus o asociație de studenți și a inițiat proiecte cu impact în comunitate, demonstrând astfel că este un lider natural.

Astăzi, Marius nu doar că administrează Todos & Company, dar investește și ca “business angel”, având o prezență activă în ecosistemul antreprenorial. Este, de asemenea, implicat în diverse activități filantropice, subliniind angajamentul său față de valori precum etica și responsabilitatea socială.

Crezând în educația continuă și adaptabilitate, Marius vede viața ca pe o serie de lecții prețioase. Cu multiple colaborări și investiții în derulare, Marius Todos rămâne un antreprenor de urmărit, având un viitor ce promite inovație și impact social.

Florin Pețu

CEO - Happy Advertising

Florin Pețu, un expert în domeniul optimizării pentru motoarele de căutare (SEO), a adus o contribuție semnificativă în industria marketingului online pe parcursul celor peste 8 ani de experiență. Coordonând peste 150 de campanii SEO, el s-a dovedit a fi un lider în acest domeniu în continuă evoluție.

În prezent, ocupă funcția de Managing Partner la HAPPY ADVERTISING, o agenție de SEO care se remarcă prin concentrarea sa pe strategie și consultanță. Acest lucru este esențial, deoarece în lumea SEO, schimbările sunt constante, iar rezultatele optime se obțin acolo unde managerii înțeleg în profunzime procesul și beneficiile unei campanii corect executate.

Florin Pețu nu este doar un expert tehnic în SEO, ci și un strateg cu viziune amplă, care înțelege importanța abordării corecte pentru a obține vizibilitate online și a maximiza impactul unei afaceri. Prin experiența sa vastă și înțelegerea profundă a evoluției peisajului digital, el continuă să fie un lider influent în domeniul SEO, aducând rezultate notabile pentru clienții și partenerii săi.

Roberto Sasso

antreprenor

Roberto Sasso, născut în Napoli în 1989, este un poliglot lingvist fluent în italiană, engleză, franceză, olandeză, română și spaniolă. Pasul său către pasiunea pentru culturile europene și călătorii a început în 2010. În 2013, a obținut o diplomă în lingvistică aplicată. Roberto a participat în programul Erasmus în 2012 la Lille, Franța, urmat de un stagiu Erasmus la Instituțiile Europene din Bruxelles și un program Erasmus pentru Tinerii Antreprenori în Antwerp, Belgia, obținând rezultate remarcabile.

În 2015, și-a început cariera în domeniul lanțului de aprovizionare și logisticii, specializându-se în planificarea camioanelor, operațiuni și gestionarea financiară a flotei. Până în 2018, superviza o flotă de peste 70 de camioane. În același an, Roberto a decis să-și creeze propria valoare adăugată aventurându-se în sectorul comerțului cu produse petroliere, înființând mai multe afaceri profitabile. Investițiile sale au dus la un mare succes financiar, cu tranzacții în valoare de milioane de euro, transformându-l într-un jucător european de seamă în sector.

Din 2022, Roberto este implicat activ în diverse activități filantropice, cu scopul de a crea sinergii între afaceri transnaționale.

În prezent, urmează un program de masterat în Petrochimie, continuându-și educația pentru a-și dezvolta expertiza în domeniu.”

Ionut Popa

Managing Partner - SSM GROUP

Parcursul meu profesional începe în Italia, în domeniul construcțiilor, în anul 2005, la vârsta de 18 ani. Am început cu munca de jos, ca în armată, o experiență care mi-a modelat importanța disciplinei în muncă și a efectuării muncii de calitate. În 2008, această călătorie m-a adus înapoi în România, unde am continuat să mă dezvolt profesional în domeniul construcțiilor, cochetând ușor și cu zona de SSM/PSI în cadrul companiei unde, pe atunci, ajunsesem manager de proiect. În 2011, am trecut 100% în zona de SSM/PSI, alăturându-mă unui Serviciu Extern de Prevenire și Protecție. 

În această perioadă, tot focusul meu a fost îndreptat către securitatea și sănătatea în muncă, culminând în 2014 cu fondarea SSM Group, prima societate unde am avut o cotă de participare de 100%. Acesta a fost un moment cheie, marcând începutul unui nou capitol în care seriozitatea, punctualitatea și căutarea excelenței au devenit pilonii principali ai activității mele.

Privind înapoi, după aproape șaisprezece ani de activitate în domeniul securității și sănătății în muncă și nu numai, îmi dau seama că am avut un parcurs plin de încercări, presărat cu succes, ajungând să asigurăm un portofoliu impresionant de peste o mie o sută de clienți recurenți, lucru posibil doar cu multă disciplină și perseverență. Acest parcurs nu numai că demonstrează experiența și angajamentul meu, dar și dedicarea noastră continuă pentru inovație și excelență.

 

Cosmin Cricleviți

Ceo Adaptive Management

Cosmin Cricleviti este un antreprenor “in serie” format in mediul corporatist, specializat in excelenta operationala si sisteme aplicate de management. Este totodata, fondatorul celei mai mari companii romanesti de consultanta industriala si detine afaceri in industrie, IT si servicii.

Pasiunea pentru management aplicat si excelenta in business au facut ca firmele de consultanta si servicii in care este actionar Cosmin, sa dezvolte multiple programe de formare pentru manageri si antreprenori, instrumente digitale dedicate managementului si servicii suport pentru companiile din mediul antreprenorial.


Misiunea declarata a lui Cosmin si a companiilor din portofoliul lui este aceea de a ajuta un numar cat mai mare de companii antreprenoriale sa isi creasca eficienta si sa atinga un nivel de excelenta in afaceri. Activitatea cu antreprenorii si experienta dobandita in cadrul acesteia sunt fundamentul proiectelor si actiunilor in care Cosmin se va implica in cadrul “Eurpoean Business Leaders”.

Cosmin Răileanu

ceo - Vindem Ieftin

Cosmin Raileanu, un nume de referință în lumea construcțiilor din România și Fondatorul și CEO al platformei inovatoare Vindem-Ieftin.ro. Cu o experiență solidă în domeniul construcțiilor și tehnologiei, Cosmin Raileanu a transformat modul în care se achiziționează materialele de construcții în țară.

Cu o viziune clară și indreptată către eliminarea stocurilor și optimizarea lanțului de aprovizionare, Cosmin a creat Vindem-Ieftin.ro pentru a aduce o schimbare semnificativă în industrie. Platforma oferă clienților acces direct la producători și la produse de înaltă calitate la prețuri competitive.

Una dintre cele mai importante misiuni ale lui Cosmin Raileanu este să contribuie la modernizarea industriei construcțiilor din România. Prin intermediul Vindem-Ieftin.ro, el oferă sprijin antreprenorilor și constructorilor, facilitând achizițiile de materiale și susținând astfel proiectele acestora. Cosmin Raileanu este un lider dedicat și vizionar care aduce inovații esențiale în acest sector crucial al economiei românești.”

Costin Dendea

CEO - ElectrocoServ industrial energy

Costin Ionuț Dendea este un lider inovativ în domeniul energiei și tehnologiei, cu o educație solidă și calificări profesionale în instalații electrice și panouri fotovoltaice. Conducând Electrocoserv Industrial Energy SRL, a generat proiecte cheie și a atins o cifră de afaceri impresionantă de peste un milion de euro, stimulând economia locală prin crearea a zeci de locuri de muncă. Succesul său evidențiază abilitățile sale tehnice și comerciale, consolidându-i reputația în industrie.

Dedicat sustenabilității, Costin conduce programul Casa Verde, cu obiectivul ambițios de a implementa peste 1200 de inițiative de energie verde. Performanțele sale includ peste 500 de racordări la rețeaua electrică, dovedind un impact semnificativ și o înțelegere aprofundată a sectorului energetic. Aceste realizări marchează contribuția sa la transformarea peisajului energetic național.

Filosofia sa de leadership se concentrează pe inovație și digitalizare, promovând noi tehnologii pentru optimizarea performanței și a sustenabilității. Costin este recunoscut pentru abordarea sa progresistă și pentru promovarea schimbării pozitive în industrie și în comunitate. Cu un palmares profesional impresionant, el este hotărât să își ducă viziunea mai departe, modelând viitorul domeniului energetic.

Alex Pătrașcu

antreprenor

Alex Pătrașcu este un antreprenor in domeniul creativ de peste 25 de ani. Este si producator de muzica electronica si un specialist in inteligenta artificiala. El este fondatorul Supermax Media, specializat in proiecte multimedia si AI.

Originar din Covasna, Alex a urmat o cale creativa inca de la 16 ani cand a descoperit programele create de Adobe.

Alex a combinat lumea creativa cu programarea lucrand de-alungul timpului cu numerosi clienti romani, dar mai ales din Statele Unite.

Astazi Alex este focusat foarte mult pe social media si impactul AI asupra creeri de continut online. Este foarte activ pe X (ex-Twitter) sub numele de @maxescu

Catalin Lacatusu

owner - Conformitate.ro

Cătălin Lăcătușu este un pionier ce a deschis calea consultanței în domeniul protecției consumatorilor destinată companiilor, fiind un expert în ”industria nemulțumiților„ datorită backgroundului solid în activitatea de control din cadrul structurilor teritoriale ale ANPC, ca fost inspector la OPC Iași și București în perioada 2008-2011.

Este de asemenea formator autorizat „Consumer Law Ready„ certificat de Eurochambres, European Consumer Organisation (BEUC) and SME`United sub egida Comisiei Europene.

Ca promotor al practicilor comerciale corecte față de consumatori, are o prezență activă în ecosistemul antreprenorial B2C, oferind începând cu anul 2017, soluții complete și integrate pentru gestionarea corectă a relației cu consumatorii în linie cu prevederile protecției consumatorilor.

Una dintre cele mai importante misiuni ale lui Cătălin Lăcătușu este să creze echilibru între companii și consumatori motiv pentru care a creat platforma conformitate.ro, primul one-stop-shop de consultanță și training în domeniul protecției consumatorilor și conformității produselor destinat în mod exclusiv companiilor B2C (producători, importatori, distribuitori și prestatori de servicii)

Corneliu Băjenaru

Owner - The Taxfather

Corneliu Băjenaru este un antreprenor pasionat de finanțe, cu peste 20 de ani de experiență în acest  domeniu. Este expert contabil și consultant fiscal, trainer acreditat și consultant de afaceri, zona sa de excelență fiind reprezentată de tehnologie (în 2019 a facilitat a doua cea mai mare tranzacție de tip M&A în industria IT, preluarea Vauban IT de către grupul francez GFI Informatique) și imobiliare.

Omul din spatele brandului The Taxfather, Corneliu oferă consultanță fiscală la nivel înalt, ajutând antreprenorii să nu mai considere fiscalitatea un inamic periculos, ci să o folosească în interesul dezvoltării afacerilor lor.

Misiunea declarată a lui Corneliu este să ofere cât mai multă educație financiară și fiscală, atât la nivel de individ, cât și pentru afaceri, în scopul formării unui mediu economic românesc din ce în ce mai sănătos și mai sustenabil.

Daniela Minoiu

Owner - Midacris

Daniela Minoiu, o prezență influentă în lumea artistică și educațională, a construit o carieră bogată, cu multiple roluri cheie:

Cu o prezență constantă la Teatrul Nottara din 1997 până în prezent, Daniela a interpretat peste 30 de roluri în filme, piese de teatru și reclame, captivând publicul cu talentul său scenic.

În calitate de director fondator și profesor la Școala de Actorie pentru copii și adolescenți MIDACRIS, ea împărtășește cunoștințele sale cu tinerii aspiranți la cariere artistice.

Ca lector universitar la Facultatea de Litere a Universității București, Daniela contribuie la formarea viitorilor profesioniști în domeniul artistic.

Director artistic la Studioul de Arte Scenice și Vizuale “Center Stage,” Daniela aduce o notă de inovație și creativitate în pregătirea noilor talente.

În calitate de profesor de teatru și șef de catedră pentru educație dramatică la Școala Internațională “Mark Twain,” Daniela influențează dezvoltarea tinerilor artiști.

Ca prezentatoare a emisiunii “Antologia jocului popular românesc” de pe TVR 2, Daniela promovează și celebrează tradițiile culturale românești.

Cu o carieră diversificată și un angajament profund față de artă și educație, Daniela Minoiu rămâne o sursă de inspirație pentru tinerii artiști și un promotor dedicat al culturii și tradițiilor românești.

Răzvan Almăjan

Owner

După finalizarea studiilor superioare ca si inginer IT, cu o expertiză in vânzări si management de 15 ani în mediul IKA, Traditional Trade, FMCG, FARMA și HORECA, exclusiv în piața din România, am început să mă dezvolt ca și antreprenor , în mediul de afaceri HORECA, înființând conceptul de ALL IN ONE ,în cadrul firmei proprii de distribuție pe zona de vest și totodată pornind un business dinamic și provocator zi de zi pe zona de food delivery.

Practic în plină pandemie cu restricții chiar până la ora 18:00 și respectiv ora 21:00, am avut curajul să pornesc două afaceri în domeniul cel mai afectat de pandemie: HORECA.
Astăzi mă bucur de succes muncind foarte mult așa cum îmi place și consider că totul se întâmplă în viață cu un scop și nimic nu e întâmplător.

Răzvan Basarabeanu

Presedinte - apipa

Florin Răzvan Basarabeanu, născut pe 26 aprilie 1986, este un inginer român cu o vastă experiență în industria sculelor așchietoare și managementul proceselor tehnologice. Este cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul prelucrărilor mecanice și tehnologiilor de așchiere, fiind considerat un pionier în acest domeniu și aducând inovații în diferite sectoare ale industriei.

Răzvan a urmat cursurile a două facultăți din Brașov în perioada 2005-2012: Științe economice și Inginerie mecanică la Universitatea Transilvania Brașov. Remarcabil este faptul că pe data de 12 Decembrie 2010, în timpul studenției, Basarabeanu a fost recunoscut ca unul dintre inventatorii României, evidențiind potențialul, creativitatea și ingeniozitatea românilor prin inventarea anvelopei piezoelectrice, un concept care în prezent este studiat în numeroase universități din lume.

A început să își pună amprenta în industrie la o multinațională, unde a activat ca Reprezentant tehnic și Tehnician scule aschietoare. Dorind să își extindă orizonturile, a lucrat în Europa de Vest, predominant în Benelux, unde a oferit suport tehnic și a jucat un rol crucial în managementul proceselor tehnologice.

În 2019, Răzvan a înființat compania de training și consultanță, New Basara Consult. Aici, timp de aproximativ 4 ani, este specialist și consultant pentru scule de așchiere în România și Africa. Din februarie 2021, a înființat Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare prin Așchiere, unde a preluat rolul de Președinte, APIPA este o asociație care vizează consolidarea firmelor industriale și investiții sustenabile în sistemul educațional tehnic din România. Pasiunea sa pentru domeniul tehnic nu se oprește aici. Răzvan a publicat numeroase articole în marile reviste de specialitate din România, accentuând importanța acestui segment industrial. Este, de asemenea, autorul cărții de specialitate ”Cuantica productivității”, o lucrare menită să inspire tinerii să se reîntoarcă în industria prelucrătoare prin așchiere.

Cu o carieră impresionantă, certificări ca formator și evaluator în sistemul de formare profesională continuă, apariții ca speaker TEDx și o abordare inovatoare în domeniu, Florin Răzvan Basarabeanu continuă să fie o voce influentă și un lider în industria prelucrătoare din România.

Marian Stănculescu

Owner - Furnizor Unic

Marian Stănculescu, fondatorul platformei Furnizor Unic, are un traseu de viață contrastant. Absolvent al Facultății de Teologie, a ales antreprenoriatul, fiind ghidat de principii solide. La 35 de ani, el abordează provocările afacerilor cu pasiune și integritate.

În 2014, a înființat Smr Divers, inițial concentrat pe pahare de carton personalizate, dar ulterior s-a diversificat, adăugând produse de curățenie, ambalaje de unică folosință și birotică. Acestă expansiune a dus la crearea platformei Furnizor Unic, un hub pentru companii, oferind produse variate.

De asemenea, a lansat Smr Professional Hygiene, producând sau importând echipamente profesionale pentru igienă și curățenie. Astfel, a devenit furnizor principal pentru nevoile de curățenie ale companiilor.

Teodora Metiu

antreprenor

Teodora Mețiu, un nume de referință în lumea televiziunii, s-a impus cu o carieră impresionantă, totalizând peste 7.200 de ore de transmisii live, 72.000 de prezentări de știri și 300 de ore de reportaje de la evenimente de importanță majoră, precum alegeri prezidențiale, alegeri locale și transformări economice semnificative. Cu o experiență vastă de peste 15 ani în acest domeniu exigent, Teodora Mețiu se remarcă ca unul dintre cei mai străluciți formatori în arta de a deveni un vorbitor captivant.

Caracterizată de profesionalismul său ireproșabil și de abilitățile sale remarcabile de comunicare, Teodora Mețiu a devenit o figură emblematică în industria media. Cu fiecare transmisiune live și cu fiecare știre prezentată, ea aduce o perspectivă unică și o prezență carismatică care captivează audiența.

Mai mult decât o prezență în fața camerei, Teodora Mețiu a devenit un mentor valoros pentru cei care doresc să învețe arta vorbirii captivante. Cu pasiunea sa pentru comunicare și experiența vastă în domeniul jurnalismului, ea îi îndrumă pe alții să-și dezvolte abilitățile și să-și descopere propria voce în lumea mediatică. Cu fiecare cuvânt rostit și cu fiecare sfat oferit, Teodora Mețiu deschide uși către o carieră de succes în jurnalism și în arta comunicării.

Daniela Nicolae

Owner - Royal Arrow

Daniela Nicolae, este un protagonist al mediului de afaceri din Craiova, și-a construit o prezență marcantă în lumea antreprenoriatului. Este fondatorul Craiova Business Club și administrator al Royal Arrow SRL, o companie de transport internațional marfa, care a contribuit la dezvoltarea durabilă a comunității.

Educația ei solidă în Management Financiar Contabil, obținută la Universitatea din Craiova, îi furnizează fundația solidă pentru luarea deciziilor strategice în lumea afacerilor. 

Prin inițiativa ei, Royal HUB a devenit un spațiu de co-working inovator dedicat antreprenorilor locali. Aici, ideile se transformă în oportunități de creștere și colaborare. Așa cum spune adesea, “Fiecare afacere de succes a început cu o idee și oameni care cred în ea.”

Licența în Psihologie cu Nutriție, obținută la St. Mary’s University din Londra, adaugă o dimensiune unică profilului său. Conștienta de importanța echilibrului între minte și corp în atingerea succesului, a integrat principii psihologice și nutriționale în abordarea globală a vieții și a afacerilor.

Ca președinte al Organizației Femeilor Antreprenor UGIR, filiala Dolj, s-a dedicat promovării egalității de gen în lumea afacerilor și este o sursă de inspirație pentru femeile antreprenor.

Pe lângă contribuțiile sale profesionale, este cunoscută pentru valorile sale puternice, incluzând integritatea, inovația și responsabilitatea socială. Unul dintre motto-urile sale preferate este: “Nu există limite pentru ceea ce poți realiza, decât cele pe care ți le impui singur.”

Prin realizările sale notabile și angajamentul față de dezvoltarea comunității locale, a devenit un lider respectat în mediul de afaceri.

Ciobanu Florin

Owner - Together For Youth Generation

Florin Ciobanu este un expert în domeniul tineretului și drepturilor omului, ocupând funcția de Director de programe la Fundația European Business Leader. Cu o experiență semnificativă în sectorul ONG-urilor, el deține și poziția de președinte al organizației Together For Youth Generation.

În această calitate, coordonează proiectul #EUDescopar, finanțat prin programul Erasmus +, și desfășoară activități menite să susțină dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Pe lângă aceste responsabilități, Florin se află în ultimul an al studiilor de Inginerie Mecanică și Mecatronică la Universitatea Politehnica București, evidențiindu-și angajamentul pentru învățare și dezvoltare.

În calitate de lider în domeniu, Florin Ciobanu aduce o contribuție semnificativă în promovarea educației, antreprenoriatului și dezvoltării economice în comunități prin intermediul proiectelor gestionate în cadrul Fundației European Business Leader. Cu experiența sa și dedicarea sa față de cauzele sociale, el reprezintă o sursă de inspirație pentru tineri și un promotor al schimbărilor pozitive în societate.

Croitor Dumitru

Owner - Portnoy Group

 

A studiat la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Gh. Asachi din Iași și are și studii de arhitectură dobândite în urma studiului în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București. 

A început să lucreze în domeniul arhitecturii din 2014, specializarea sa fiind arhitectura, design-ul interior și design-ul de mobilier. Fiind un arhitect pasionat, îi place să-și impregneze lucrările cu concepte ce fac parte din diferite domenii precum religia, muzica, pictura sau natura. De asemenea, are experiență în crearea de concepte de arhitectură și are o foarte bună cunoaștere a legislației românești și moldovenești. 

Este fondatorul Portnoy Group, o companie specializată în proiecte de arhitectură, precum și proiecte de design interior și design de produs. Succesele sale profesionale se extind dincolo de granițele României, ajungând în Republica Moldova.

Mihăiță Partenie

Director Vanzari - Todos COmpany

Mihăiță Partenie este un antreprenor tânăr și dinamic, cu o experiență impresionantă în lumea afacerilor.Începând de la o varsta fragedă, cu o viziune clară și o abordare bazată pe rezultate, a reușit sa aducă contribuții semnificative în dezvoltarea și creșterea afacerilor în care s-a implicat.
Debutul său a fost în organizarea și dezvoltarea evenimentelor. A coordonat cu succes numeroase evenimente private , corporate și sociale, aducând mereu o notă de originalitate și profesionalism în fiecare proiect.

Pasionat de domeniul vânzărilor și de piața imobiliara a început sa investească în proiectele ALPHA BUILDERS GROUP din 2021 până-n prezent.
Studiile le-a terminat în cadrul Universității Creștine “DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC ȘI COMERCIAL și în cadrul Universității din București FACULTATEA DE ADMINISTRAȚIE ȘI AFACERI.
Mihaita a reușit să-și construiască cariera și în domeniul Fondurilor Europene, în prezent fiind consultant în cadrul TODOS & COMPANY și managerizand partea de vanzari a companiei, inspirând echipa sa să își atingă potențialul maxim și să obțină rezultate remarcabile în proiectele lor.